Wat is een SIP Trunk?

Een SIP Trunk is te vergelijken met een ‘gewone’ telefoonlijn.

Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken niet via een telefoonlijn lopen, maar via het datanetwerk (internetverbinding). Spraak en data gaan dus over één netwerk, in plaats van over twee gescheiden netwerken. Kop Telecom zorgt ervoor dat uw gesprekken, indien nodig, op het normale telefoonnetwerk terecht komen. Kop Telecom Trunk wordt in combinatie met een PBX-centrale gebruikt.

Wat zijn de voordelen van SIP Trunk?

De voordelen van trunk via Kop Telecom hebben vooral te maken met kostenbesparing van uw huidige gesprekskosten. De kosten voor gesprekskanalen t.o.v. ISDN lijnen is beduidend lager. Tevens kunt u tussen vestigingen die omgebouwd zijn dmv sip trunk gratis bellen. Daarnaast kunnen thuiswerkers middels een SIP telefoon thuis bereikbaar zijn op hun zakelijke vaste nummer.

Wat is een hosted telefonie oplossing?

Een hosted seat is te vergelijken met een telefoonlijn incl. Toestel. De centrale (PBX) bevind zich dan in de cloud en alle hosted toestellen worden dmv het internet aan elkaar verbonden. Voordeel is dan enorme flexabiliteit van het syteem, u bent met deze oplossing namelijk niet meer locatie afhankelijk, een volwaardige breedband verbinding volstaat. De capaciteit van het aantal kanalen, of bandbreedte, kan snel worden verhoogd of verlaagd. Het type telefoon (analoog, digitaal of IP) is hierbij niet van belang. Tenslotte heeft u aan één verbinding genoeg voor al uw multimediacommunicatie zoals voice, data en video.

Wanneer moet een bedrijf gebruik maken van SIP Trunking of hosted seats?

Als u de maandelijkse telefoniekosten wilt verlagen is Kop telecom trunk en/of hosted  de oplossing voor u.

Is uw internetverbinding toereikend voor SIP telefonie?

Afhankelijk van de hoeveelheid SIP Trunks (lees gelijktijdige gesprekken) of hosted seats wordt door onze adviseurs bekeken of uw internetverbinding geschikt is voor uw organisatie. Eventuele wijzigingen kunnen wij voor u verzorgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.